През последните години идеята за детоксикация на тялото отново набира все по-

...
През последните години идеята за детоксикация на тялото отново набира все по-
Коментари Харесай

10 храни за цялостен детокс на тялото, които ще ви помогнат да се предпазите от вируси

През последните години концепцията за детоксикация на тялото отново набира все по- огромна популярност . Тази идея е позната още от древността, когато се е вярвало, че благодарение на избрани артикули можете да почистите тялото от вътрешната страна.

Всъщност огромно количество нездравословна храна, неприятна вода и неподходящи условия на околната среда ни карат да се чудим: оправят ли се телата ни със задачата да елиминират от организма всички нездравословни вещества и отрови, които влизат в него.

Днес има доста известни способи за пречистване на тялото. И ние сме подготвили за вас лист с детокс артикули, които могат да оказват помощ на тялото ви.

 

лимон

Лимонът от дълго време е прочут със своите свойства за разчистване на тялото. Това е един от най-ефективните артикули за тези, които желаят да подобрят положението на кожата и да задействат метаболитните процеси. Нито една детокс стратегия не може без този здравословен цитрус. Най-простото му приложение може да се смята за чаша вода с лимон на празен корем. Това ще помогне заран да стимулирате храносмилателната система и кръвообращението. Освен активиращия резултат, лимонът има и други незаменими свойства. Например, ускорява елиминирането на токсините от тялото . И несъмнено, лимонът е нужен за повишение на имунитета, попречване и лекуване на настинки и други респираторни болести.

цвекло

Цвеклото заема второ място след лимона като артикул за детоксикация поради високото наличие на пектини, които оказват помощ за унищожаване на нездравословните субстанции от организма. Също по този начин, този зарзават е богат на разнообразни минерали, витамин С, калий, потребен е за мускулните функционалности, манганът, който съдържа подкрепя здравето на бъбреците, черния дроб и опорно-двигателния уред. Цвеклото оказва помощ за очистването на органи като бъбреците, пикочния мехур и черния дроб. Всичко се дължи на наличието на хлор, магнезий, йод и сол в зеленчука.

моркови

Оказва се, че този зарзават оказва помощ освен за възстановяване на зрението. По отношение на прочистването на организма, морковите играят значима роля, като премахват токсините от бъбреците и усъвършенстват работата на червата. Ако желаете да употребявате сок от моркови за детокс, комбинирайте го със сок от цвекло. Този натурален тандем е доста потребен за кръвоносната система заради високото си наличие на калий, магнезий и естествени антиоксиданти. А потребните за кожата моркови са познати от дълго време: навлажняване и възобновяване на повредените кръвни кафези, приемането и запазването на хубав загар е невероятно без този портокалов зарзават заради наличието на бета-каротин и огромно количество витамин А.

джинджифил

Човечеството е осведомено с потребните свойства на джинджифила от доста години. Използва се за лекуване на болести и за предотвратяването им, както и за подсилване на имунната система , както и за детокс. Нищо чудно, че джинджифилът се назовава натурален антибиотик и антиоксидант. Благодарение на високото си наличие на витамини и антиоксиданти, джинджифилът отстранява токсините от тялото и подтиква храносмилателната система.

Кайенски пипер

Тази фалшификация се смята за една от най-полезните. Кайенският пипер работи дейно и бързо, като подтиква и форсира метаболизма, пречиства кръвта и въздейства благотворно на кръвоносната система . Освен това предотвратява натрупването на атеросклеротични плаки в съдовете. Кайенският пипер обаче би трябвало да се използва рационално: смята се за една от най-острите подправки.

грейпфрут

Грейпфрутът постоянно се употребява в разнообразни диети заради репутацията му на плод за понижаване на тежестта. Той е съвършен и за детокс заради способността си да почиства кръвта от канцерогени и отрови. Грейпфрутът задейства процесите на детоксикация в черния дроб и постоянният банкет на този плодов сок ще помогне за възстановяване на положението на кожата, намаление на равнищата на холестерола в кръвта и инсулина, както и битка с целулита.

ананас

Този плод оказва помощ за изчистване на кръвта от холестерола, възстановяване на храносмилателната система, отърване от мазнини и отрови. Естественият ензим бромелаин, открит в ананаса, ускорява процеса на асимилиране на храната , облекчава спазмите, унищожава патогенните бактерии и отпуска мускулите. Ако употребявате ананас за детоксикация, постоянно яжте две филийки от този плод на празен корем.

ябълка

Ябълковият сок подтиква метаболизма, отстранява токсините от тялото. Фибрите, съдържащи се в този плод, имат благоприятен резултат върху чревната микрофлора , пречиствайки я и оказва помощ за по-доброто асимилиране на храната. А също и ябълчната киселина унищожава нездравословните бактерии.

целина

Целината от дълго време е известна като натурален диуретик. Този зарзават се оправя със задачата да възстанови салдото на електролитите и да отстрани токсините от тялото. Хапвайки постоянно целина, ще забравите за неприятностите, свързани с храносмилателната система.

портокал

Подобно на лимона, портокалът е богат на витамин С, който тонизира тялото, подмладява го и го зарежда с сила. По принцип портокаловият сок почиства кръвта и намалява холестерола . И несъмнено, не би трябвало да забравяме за ефикасния резултат на този плод върху имунитета.

Струва си да се пприомни, че продуктите за детокс на тялото би трябвало да се употребяват рационално. Вземете поради особеностите на вашето здраве, придържайте се към определената методика и с течение на времето ще забележите, че сте почнали да се чувствате доста по-добре, имате повече мощ и сила, а външният ви тип е пресен. А в този момент за предварителна защита против вируса, който върлува из страната сигурно тези артикули ще са ви от огромна изгода.

Инфо:зажената.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР